Κλειστά
 • English
 • Εκδηλώσεις


  Πληροφορίες εκδήλωσης:

  • Τε
   03
   Δεκ
   2014
   «Τι εκόμισε στην ποίηση ο Κ. Γ. Καρυωτάκης;»

   21:00 - 22:30Αίθουσα Εκδηλώσεων, Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης

   Ομιλήτρια: Κατερίνα Κωστίου

   Συνομιλητής: Σπύρος Βρεττός

   Στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Πατρών δύο φορές τον μήνα συζητάμε για συγγραφείς, κείμενα και θέματα της νεοελληνικής φιλολογίας ή για ζητήματα της συγγραφικής διαδικασίας και του λογοτεχνικού φαινομένου. Ο χαρακτήρας των συναντήσεων είναι ακαδημαϊκός: πρόκειται για επιστημονικά σεμινάρια που έχουν στόχο κυρίως τη διεύρυνση του γνωστικού ορίζοντα των φοιτητών, αλλά είναι ανοικτά στην ακαδημαϊκή κοινότητα και την κοινωνία.

   Σε κάθε σεμινάριο παρουσιάζεται ένα προκαθορισμένο θέμα και ακολουθεί συζήτηση με τον συνομιλητή και το κοινό. Ο ομιλητής παρουσιάζει το θέμα του και κατόπιν ο συνομιλητής συνοψίζει τις βασικές θέσεις, θέτει ερωτήματα, σχολιάζει επί μέρους ζητήματα και συντονίζει τη συζήτηση που ακολουθεί.

   Τα σεμινάρια ξεκινούν την Τετάρτη, στις 3/12, και συνεχίζονται κάθε δεύτερη Τετάρτη, με εξαίρεση τις εξεταστικές περιόδους. Τα δύο πρώτα σεμινάρια που θα γίνουν μέσα στο τρέχον εξάμηνο θα ξεκινήσουν στις 9.00 το βράδυ, λόγω του ήδη διαμορφωμένου προγράμματος των μαθημάτων, και θα τελειώσουν στις 10.30. Aπό τον Φεβρουάριο του 2015 η ώρα έναρξης θα αλλάξει, ώστε να υπάρχει περιθώριο τριών ωρών.

   Διοργάνωση: Ειδίκευση Νεοελληνικών Σπουδών Τμήματος Φιλολογίας - με την υποστήριξη της ΒΚΠ.

   Υπεύθυνη διοργάνωσης: Κατερίνα Κωστίου (kostiou@upatras.gr)

   Πληροφορίες: Έφη Τσαγανά (etsagan@gmail.com)

  Ο κατάλογος των ακαδημαϊκών εκδηλώσεων που έχουν φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις της Βιβλιοθήκης μπορεί να βρεθεί στην σχετική ιστοσελίδα.

  Share on FacebookShare on TwitterPin it on PinterestShare on LinkedIn+1Share on TumblrShare via email