Σημερινό ωράριο εξυπηρέτησης: από 08:00 έως 21:00
 • English
 • Ανακύκλωση στη ΒΚΠ

  Ανακύκλωση

  Επαναχρησιμοποιήση -
  Ανακύκλωση χαρτιού

  Στη ΒΚΠ τίποτε δεν πάει χαμένο. Σε κάθε όροφο μπορείτε να βρείτε χαρτί, το οποίο είναι επαναχρησιμοποιήσιμο για πρόχειρη γραφή και μελέτη. Συνήθως πρόκεται για φύλλα χαρτιού μεγέθους Α4, τα οποία είναι τυπωμένα από τη μία σελίδα και τα οποία δεν κρατήθηκαν από τους ενδιαφερόμενους όταν εκτύπωσαν ή φωτοτύπησαν κάποιο υλικό.

  Παράλληλα υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης χαρτιού σε κάθε όροφο για να ρίχνετε τα χαρτιά που έχετε χρησιμοποιήσει.

  Παρόμοιοι κάδοι υπάρχουν σε επιλεγμένα σημεία και για πλαστικά μπουκάλια νερού.

  Ανακύκλωση συσκευών

  Η ΒΚΠ συντονίζει τη δράση της Ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών για ολόκληρο το Πανεπιστήμιο Πατρών. Η δράση αυτή γίνεται σε συνεργασία με την πιστοποιημένη εταιρία Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. και υλοποιείται από το Τμήμα Μηχανοργάνωσης και Έρευνας, το οποίο σε τακτά χρονικά διαστήματα καλεί τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στην απόσυρση παλαιών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

  Ανακύκλωση συσκευών

  Ανακύκλωση συσκευών

  Ανακύκλωση συσσωρευτών
  Ανακύκλωση συσσωρευτών

  Ανακύκλωση μπαταριών – συσσωρευτών

  Στην είσοδο της ΒΚΠ υπάρχει ο γνωστός κυλινδρικός κάδος για την περισυλλογή κοινών μπαταριών της ΑΦΗΣ. Υπάρχουν επίσης δύο κάδοι του ΣΥ.ΔΕ.ΣΥΣ., του επίσημου φορέα συλλογής συσσωρευτών, στην ΒΚΠ.

  Ανακύκλωση μελανιών εκτυπωτών

  Στη ΒΚΠ μπορείτε να βρείτε ειδικός χάρτινος κάδος στο οποίο μπορείτε να ρίχνετε τις κενές θήκες των μελανιών των εκτυπωτών σας. Ο κάδος βρίσκεται στην είσοδο της ΒΚΠ στον πρώτο όροφο.

  Share on FacebookShare on TwitterPin it on PinterestShare on LinkedIn+1Share on TumblrShare via email